» home
VII Festiwal Ryby Wędki i Muzyki - Sielawa Blues 2005
IX Mistrzostw Polski Kucharzy w Potrawach z Ryb Sielawa Blues 2007

  • Hotel Orange ( Jarosław Nowak, Bartosz Maciejewski)
  • Hotel Bristol (Łukasz Pielak, Sylwester Kępiński)
  • Unity Line (Radosław Grynder, Waldemar Rydz)
  • Park Hotel Szczecin (Rafał Babkiewicz, Daniel Partyka)
  • Hotel Intercontinental (Artur Pijanowski, Łukasz Lisowski)
  • Hotel Mazurkas (Sylwia Bukała, Jarosław Krawczyk)
  • Hotel Haffner (Łukasz Szczepaniak, Daniel Burandy)
  • Hotel Magellan (Katarzyna Tuchowska, Krzysztof Dąbrowski)
  • Hotel Polonia Palace (Michał Kustra, Paweł Kwiatkowski)
  • Hotel Kopernik Olsztyn (Jowita Zielińska, Roman Rogala)
  • Zespół Zamkowo – Parkowy w Baranowie Sandomierskim (Kamil Szubstarski, Marek Łukaszewicz)
  • Art. Hotel (Paweł Ryckiewicz, Rafał Ratajczyk)
  • Hotel City (Ariel Kuliński, Adam Kowalewski)
  • Hotel Hilton ( Jacek Babula, Przemysław Kaczor)
  • Hotel Nadmorski ( Łukasz Fulara, Piotr Kitowski)
  • Restauracja Wierzynek (Tomasz Turecki, Marcin Sołtys)
  • Hotel Westin (Rafał Lewczuk, Paweł Kamiński)
  • Hotel HP Park Olsztyn (Andrzej Konowalski, Grzegorz Gajewski)
  • Giancarlo Ristorante Italiano (Adam Przybysz, Paweł Madej)
  • Sodexho – Poznań (Mariusz Czyż, Aleksander Brych)


I Mistrzostw Polski w Carvingu o Puchar Prezesa GRONEX – u

Mistrozstwa Polski w Carvingu o Puchar Prezesa Gronexu odbędą się po raz pierwszy. Sponsorem głównym mistrzostw jest firma Gronex oraz Hotel Anders. Pozostali sponsorzy to firma Borner - producent noży do carvingu oraz Akademia Carvingu.
  • Krzysztof Wierzba
  • Alan Seenyen
  • Supattra Seeda
  • Maciej Woś
  • Dariusz Ślusarczyk
  • Marek Rybacki
  • Jacek Świerk
  • Mirosław Bobrowski
  • Tomasz Szpalek



Wyniki 02.06.2007

IX Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb
I miejsce: Jacek Babula, Przemysław Kaczor (Hotel Hilton)
II miejsce: Łukasz Lisowski, Artur Pijanowski ( Hotel InterContinental)
II miejsce: Łukasz Pielak, Sylwester Kampiński (Hotel Bristol)
IV miejsce: Łukasz Szczepaniak, Daniel Burandy (Hotel Haffner)
V miejsce: Sylwia Bukała, Jarosław Krawczyk (Hotel Mazurkas)
Najlepsza aranżacja stoiska – Hotel Haffner
Ocena jury gwiazd – Hotel Mazurkas
Ocena publiczności - UnityLine



I Mistrzostwa Polski w Carvingu o Puchar Prezesa Gronex-u
I miejsce w kategorii kompozycja – Supatra Seeda
I miejsce w kategorii arbuz + dwa melony – Mirosław Bobrowski
Mistrz Polski – Supatra Seeda
Nagroda dla kobiety – Supatra Seeda


Wyniki 03.06.2007

Konkurs gotowania zupy z ryb z udziałem aktorów kucharzy

I miejsce
Drużyna nr II
Jarek Walczyk
Jan Nosewicz
Tomasz Kozłowicz

II miejsce
Dużyna nr V
Carlo Russso
Kjrzysztof Przepiórka
Mariusz Markiewicz


III miejsce
Drużyna nr IV
Rafał Targosz
Jarosław Klimczak
Walentyna Jałocha


wyróżnienie
Drużyna I
Carlos Gonzales
Włodzimierz Brodziuk
Hanna Szymanderska

wyróżnienie Drużyna nr III
Waldemar Hołówka
Stanisław Harajda
Karol Strasburger


VI Turniej Kuchni Regionalnej o puchar Marszałka województwa warmińsko-mazurskiego w ramach festiwalu Kuchni Polskiej

Najlepsze Danie Rybne
Bar u Michała Olsztyn,Michał Wierzbicki, Anna Fedorowicz, Łukasz Rymaniak

Najlepsza Potrawa Regionalna
Dąbrowczyzna-prywatna wieś, Mierki, Paweł Dąbrowski, Alina Dabrowska

Nagroda Publiczności
Stajnia Janczary Barczewko Wojciech Charewicz, Maciej Gosiewski

Najlepsza aranżacja stoiska
Hotel Rydzewski, Ełk, Bożena Grzegorczyk, Artur Czupryński

I miejsce
Hotel Rydzewski, Ełk, Bożena Grzegorczyk, Artur Czupryński

II miejsce
Gospodarstwo Agroturtystyczne Źrebaczówka – Liwa, Ewa Rodziewicz, Monika Żurawska-Więcek

III miejsce
Firma gastronomiczna Krys-Stan, Anna Tomaszewska, Dariusz Skonieczka

IV miejsce
Stajnia Janczary, Barczewko., Wojciech Charewicz, Maciej Gosiewski

V miejsce
Zajazd u Leszka, Bartąg, Longina Ambrochowicz, Wanda Winiarska, Cecylia Panasewicz

Historia »»         Sielawa Blues 2008       Sielawa Blues 2006       Sielawa Blues 2004       Sielawa Blues 2002       Sielawa Blues 2001


Projektowanie Stron Internetowych Olsztyn