|
IX Mistrzostw Polski Kucharzy w Potrawach z Ryb Sielawa Blues 2007
- Hotel Orange ( Jarosław Nowak, Bartosz Maciejewski)
- Hotel Bristol (Łukasz Pielak, Sylwester Kępiński)
- Unity Line (Radosław Grynder, Waldemar Rydz)
- Park Hotel Szczecin (Rafał Babkiewicz, Daniel Partyka)
- Hotel Intercontinental (Artur Pijanowski, Łukasz Lisowski)
- Hotel Mazurkas (Sylwia Bukała, Jarosław Krawczyk)
- Hotel Haffner (Łukasz Szczepaniak, Daniel Burandy)
- Hotel Magellan (Katarzyna Tuchowska, Krzysztof Dąbrowski)
- Hotel Polonia Palace (Michał Kustra, Paweł Kwiatkowski)
- Hotel Kopernik Olsztyn (Jowita Zielińska, Roman Rogala)
- Zespół Zamkowo – Parkowy w Baranowie Sandomierskim (Kamil Szubstarski, Marek Łukaszewicz)
- Art. Hotel (Paweł Ryckiewicz, Rafał Ratajczyk)
- Hotel City (Ariel Kuliński, Adam Kowalewski)
- Hotel Hilton ( Jacek Babula, Przemysław Kaczor)
- Hotel Nadmorski ( Łukasz Fulara, Piotr Kitowski)
- Restauracja Wierzynek (Tomasz Turecki, Marcin Sołtys)
- Hotel Westin (Rafał Lewczuk, Paweł Kamiński)
- Hotel HP Park Olsztyn (Andrzej Konowalski, Grzegorz Gajewski)
- Giancarlo Ristorante Italiano (Adam Przybysz, Paweł Madej)
- Sodexho – Poznań (Mariusz Czyż, Aleksander Brych)
I Mistrzostw Polski w Carvingu o Puchar Prezesa GRONEX – u
Mistrozstwa
Polski w Carvingu o Puchar Prezesa Gronexu odbędą się po raz pierwszy.
Sponsorem głównym mistrzostw jest firma Gronex oraz Hotel Anders.
Pozostali sponsorzy to firma Borner - producent noży do carvingu oraz
Akademia Carvingu.
- Krzysztof Wierzba
- Alan Seenyen
- Supattra Seeda
- Maciej Woś
- Dariusz Ślusarczyk
- Marek Rybacki
- Jacek Świerk
- Mirosław Bobrowski
- Tomasz Szpalek
|
Wyniki 02.06.2007
IX Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb
I miejsce: Jacek Babula, Przemysław Kaczor (Hotel Hilton)
II miejsce: Łukasz Lisowski, Artur Pijanowski ( Hotel InterContinental)
II miejsce: Łukasz Pielak, Sylwester Kampiński (Hotel Bristol)
IV miejsce: Łukasz Szczepaniak, Daniel Burandy (Hotel Haffner)
V miejsce: Sylwia Bukała, Jarosław Krawczyk (Hotel Mazurkas)
Najlepsza aranżacja stoiska – Hotel Haffner
Ocena jury gwiazd – Hotel Mazurkas
Ocena publiczności - UnityLine
I Mistrzostwa Polski w Carvingu o Puchar Prezesa Gronex-u
I miejsce w kategorii kompozycja – Supatra Seeda
I miejsce w kategorii arbuz + dwa melony – Mirosław Bobrowski
Mistrz Polski – Supatra Seeda
Nagroda dla kobiety – Supatra Seeda
Wyniki 03.06.2007
Konkurs gotowania zupy z ryb z udziałem aktorów kucharzy
I miejsce
Drużyna nr II
Jarek Walczyk
Jan Nosewicz
Tomasz Kozłowicz
II miejsce
Dużyna nr V
Carlo Russso
Kjrzysztof Przepiórka
Mariusz Markiewicz
III miejsce
Drużyna nr IV
Rafał Targosz
Jarosław Klimczak
Walentyna Jałocha
wyróżnienie
Drużyna I
Carlos Gonzales
Włodzimierz Brodziuk
Hanna Szymanderska
wyróżnienie
Drużyna nr III
Waldemar Hołówka
Stanisław Harajda
Karol Strasburger
VI Turniej Kuchni Regionalnej o puchar Marszałka województwa warmińsko-mazurskiego w ramach festiwalu Kuchni Polskiej
Najlepsze Danie Rybne
Bar u Michała Olsztyn,Michał Wierzbicki, Anna Fedorowicz, Łukasz Rymaniak
Najlepsza Potrawa Regionalna
Dąbrowczyzna-prywatna wieś, Mierki, Paweł Dąbrowski, Alina Dabrowska
Nagroda Publiczności
Stajnia Janczary Barczewko Wojciech Charewicz, Maciej Gosiewski
Najlepsza aranżacja stoiska
Hotel Rydzewski, Ełk, Bożena Grzegorczyk, Artur Czupryński
I miejsce
Hotel Rydzewski, Ełk, Bożena Grzegorczyk, Artur Czupryński
II miejsce
Gospodarstwo Agroturtystyczne Źrebaczówka – Liwa, Ewa Rodziewicz, Monika Żurawska-Więcek
III miejsce
Firma gastronomiczna Krys-Stan, Anna Tomaszewska, Dariusz Skonieczka
IV miejsce
Stajnia Janczary, Barczewko., Wojciech Charewicz, Maciej Gosiewski
V miejsce
Zajazd u Leszka, Bartąg, Longina Ambrochowicz, Wanda Winiarska, Cecylia Panasewicz
|
Historia »»
Sielawa Blues 2008
Sielawa Blues 2006
Sielawa Blues 2004
Sielawa Blues 2002
Sielawa Blues 2001
|
|
|